Ioan Aurel Rus a fost caterisit in 2004, pentru ca a nesocotit o hotarare a sinodului care le interzice preotilor sa candideze pentru o functie publica. La acea ora, preotul bistritean avea deja la activ un mandat de senator si spera sa obtina unul de deputat din partea PRM. Ceea ce s-a si intamplat, el ramanand in Parlament pana in 2008.

In acelasi an, el a fost trimis in judecata pentru constituirea unui grup infractional, pentru care a si fost condamnat definitiv, cu suspendare, in 2013.

Motivul: s-ar fi folosit de functia de demnitar pentru a trece fraudulos granita doua persoane. Paradoxal, tot in 2013, i se ridica caterisirea si devine preot misionar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului la Nuseni.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Intre timp, Ioan Aurel Rus ajungea in presa cu un dosar de colaborator al Securitatii de pe vremea comunistilor. In 2015, Gazeta de Bistrita nota ca Ioan Aurel Rus s-a recasatorit cu o asistenta de la Spitalul Orasenesc Beclean, cu toate ca acest lucru incalca o alta hotarare a Sinodului.

Spre comparatie, Cristian Pomohaci, desi a fost subiectul unui scandal mediatic fara precedent, a fost caterisit fara sa aiba la activ vreo condamnare penala.

Singurele lui pacate „dovedite” au fost acelea ca i-a placut sa cante, sa „ghiceasca” destinul oamenilor si ca a divortat de sotie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si