Manastirea Sinca Veche se afla in apropierea unui sat atestat inca din secolul XII. Manastirea veche este de fapt o biserica rupestra cunoscuta si sub numele de „Templul de la Sinca Veche”, ascunsa in vegetatia padurii. Este singurul lacas de cult din Romania unde gasesti inscriptionate pe pereti simboluri din alte culturi, precum: Steaua lui David, Yin si Yang, langa chipul lui Iisus.
Locul este considerat incarcat energetic, iar multi dintre cei care l-au vizitat sustin ca au trait experiente la limita normalului.

Lucian Babeanu, fost reporter al Televiziunii Romane, a povestit in publicatia Monitorul ca in 1996 a mers la Manastirea Sapata in Stanca cu un grup, pentru a realiza un reportaj. Imediat dupa ce a intrat, camera a refuzat pur si simplu sa mai raspunda la comenzi, dupa care s-a inchis. Ajuns la studio, el a hotarat totusi sa verifice daca a inregistrat ceva. Ce a vazut l-a socat pur si simplu: mai multe sfere de lumina care straluceau intens se plimbau prin incapere. La un moment dat, in centru a aparut un obiect pe care l-a definit ca „un diamant de o marime considerabila”. Reporterul a hotarat sa arate filmarea unui amic, cu care s-a intalnit a doua zi. Surpriza a fost ca obiectele ciudate disparusera pur si simplu de pe filmare, in schimb in imagini a aparut o silueta cu o mantie inchisa la culoare, iar in planul indepartat „o mana luminoasa”.

Filmarea a durat 7 minute, iar Babeanu sustine ca mai multi martori au vizionat-o.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

O marturie asemanatoare este a unui anumit G. Moldovan, care a fugit in Muntii Fagarasului in 1953, fiind banuit de colaborare cu Rezistenta anticomunista. Acesta s-a ascuns in pestera-manastire si a povestit ulterior ca in vis i-au aparut fiinte de lumina care ii dadeau indicatii despre ce trebuie sa faca pentru a nu fi gasit de securisti.

La Sinca Veche a mers si Florin Mircea Buliga luni dimineata, inainte sa-si ucida intreaga familie. El a povestit anchetatorilor ca a stat cam 45 de minute aici si s-a rugat si a avut o revelatie. Pe drumul de intoarcere, spre Brasov, a incercat sa se sinucida cu un cutit, insa nu si-a provocat decat o rana superficiala. Seara, i-a povestit sotiei sale ca a vrut sa se omoare, insa aceasta nu l-a crezut. Cateva minute mai tarziu a injunghiat-o cu acelasi cutit. Apoi i-a ucis si pe cei doi copii. El a spus ca a avut o revelatie in timpul vizitei la manastire si ca a luat legatura telepatic cu victimele sale dupa ce le-a ucis, iar acestea i-au spus ca sunt bine.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si