Judecatorii au decis sa respinga solicitarea DNA, prin care Ministerul de Finante ar trebui sa plateasca daune catre victimele incendiului din Colectiv si rudelor acestora.

Procurorii sustin ca deficientele activitatii institutiilor publice in acest caz au fost constate de catre Guvernul Romaniei, prin raportul Corpului de control.  Acestia au mai sustinut faptul ca statul roman nu a activat Mecanismul de protectie civila al Uniunii Europene, desi acesta era aplicabil.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"S-a dovedit ca Statul Roman nu a uzat de instrumentul legal, conventional reglementat la nivelul Uniunii Europene, si nu a activat Mecanismul de protectie civila al Uniunii Europene, asumandu-si în regim de putere publica, prin intermediul prerogativelor acordate de Constitutie, a apreciat in mod gresit ca are capacitatea sa asigure prin resursele proprii prevalenta interesului public-general.

Prin urmare, Statul Roman trebuie sa participe la procedurile judiciare in acest dosar, intrucat in cauza, avem de-a face cu un ansamblu de consecinte datorate inclusiv institutiilor publice romane", a transmis DNA. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si