Rusia a anuntat ca nu mai importa carne de porc romaneasca din cauza unui focar de pesta porcina aparut in Romania, despre existenta caruia Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) a informat abia in cursul zilei de azi, printr-un comunicat transmis Asociatiei Crescatorilor si Exportatorilor de Bovine Ovine si Porcine.

Virusul a fost depistat la mistretii din zona Satu Mare, in conditiile in care Rusia a informat inca de pe data de 24 mai ca nu mai doreste sa importe carne de porc din Romania.

In urma exprimarii pozitiei Rusiei, Consiliului Director ACEBOP a dat, joi, urmatorul comunicat:

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

"Am luat cunostinta cu ingrijorare saptamana trecuta de pozitia Rusiei legata de exportul de carne de porc din Romania. In urma comunicatului transmis de autoritatile veterinare ruse in data de 24 mai 2018, ACEBOP a demarat propria ancheta pentru a intelege ce anume a stat la baza acestei decizii."

Nu este prima data cand autoritatile din Rusia interzic importul de carne de porc din Romania pe motive care nu depind mereu de fermieri.

Ultima transmitere catre Organizatia Mondiala pentru Sanatatea Animalelor (OIE) a Romaniei dateaza din data de 15 martie 2018 si nu exista alt raport dupa aceasta data.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si