Daca ati lucrat in Norvegia si ati ramas fara un loc de munca e bine sa stiti ca puteti obtine un venit frumusel din ajutorul de somaj. Autoritatile norvegiene acorda ajutor de somaj, dar in anumite conditii.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Conform portalului norvegija.org, ajutorul de somaj in Norvegia se obtine in urmatoare conditii: sa fi lucrat in aceasta tara cel putin 8 saptamani, sa fi inceput lucrul nu mai tarziu de 12 saptamani dupa ajungerea in Norvegia, programul de lucru sa se fi redus cu cel putin 50%, sa fiti inregistrat ca solicitant al unui loc de munca, sa cautati un loc de munca si sa va prezentati situatia o data la 14 zile.

Ajutorul de somaj in Norvegia! Cine poate beneficia de el

Conform aceleiasi surse, elevii si studentii nu primesc ajutor de somaj. In plus, trebuie sa stiti ca indemnizatia pentru cresterea copilului, ajutorul de sarcina si ajutorul de boala sunt considerate venituri si sunt luate in calcul la ajutorul de somaj.

Ajutorul de somaj in Norvegia! Cati bani poti incasa

Ajutorul de somaj este de circa 62% din salariul brut pe care l-ati incasat inainte de a ramane fara loc de munca. Cei care au copii primesc o suma suplimentara. Sumele insa variaza foarte mult in functie de venitul obtinut in anul precedent sau de venitul mediu din ultimii trei ani, pentru ca persoanele care au vechime mai mare primesc un ajutor de somaj mai mare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si