"Pompierii militari au intervenit, in ultimele 24 de ore, in sprijinul populatiei si administratiei publice locale din zonele unde au fost inregistrate inundatii. in urma manifestarii fenomenelor hidro-meteorologice periculoase, la nivel national au fost semnalate efecte negative in 44 localitati din 16 judete- Alba, Bacau, Cluj, Dolj, Galati, Gorj, Hunedoara, Maramures, Mehedinti, Mures, Neamt, Olt, Salaj, Timis, Valcea, Vrancea- si in Bucuresti.

Din primele evaluari, in urma caderilor semnificative de apa si scurgerilor importante de pe versanti, au fost afectate 44 locuinte, 39 beciuri si subsoluri, 120 curti, 2 obiective economice, 2 anexe gospodaresti, 1 autoturism, 1 fantana si 8 tronsoane de drum", precizeaza IGSU.

Salvatorii militari au actionat pe toata durata zilei de vinerii si a noptii pentru evacuarea apei din gospodarii si inlaturarea efectelor generate de vremea rea cu motopompe de mare capacitate, autocamioane, barci si cu autospeciale de interventie. in urma situatiilor de urgenta produse, nu a fost necesara evacuarea preventiva a populatiei din zonele afectate si nu au fost inregistrate victime.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Vineri seara, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o Avertizare imediata de cod rosu, care viza averse torentiale, descarcari electrice, caderi de grindina, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, pentru mai multe localitati din judetul Galati.

In urma evaluarii din teren au fost inregistrate 8 locuinte inundate, 10 curti si un drum national afectat pe o portiune de 0,5 km. Nu a fost necesara dispunerea masurilor suplimentare de protectie pentru populatie.

O interventie deosebita s-a inregistrat noaptea trecuta si in judetul Bacau, unde in urma colmatarii unui canal aflat in proximitatea drumului national DN 11A, pe raza localitatii Radeana, drumul a fost inundat fiind blocate mai multe vehicule in zona. ISU Bacau a intervenit cu mai multe autospeciale si barci pentru salvarea a patru adulti si un minor in varsta de 3 ani.

Si in judetul Mures a fost necesara o mobilizarea mai mare de forte, in urma unei viituri produse pe paraul Fantanele, in zona localitatii Lunca Bradului. Viitura a afectat o casa si o anexa, iar 16 curti au fost inundate.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Fiica Ralucăi Moianu nu a ascultat! Ce i-a interzis fosta prezentatoare TV tinerei de 19 ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Un alt eveniment important s-a inregistrat pe raza comunei Daneti din judetul Dolj, unde din cauza precipitatiilor abundente cazute au existat deversari mari de apa peste digurile a doua balti, fiind in pericol de inundare peste 20 de gospodarii. Autoritatile locale au actionat pentru curatarea unui canal care asigura scurgerea apei din cele doua balti in raul Jiu. Totodata, echipajele ISU monitorizeaza permanent zona pentru a putea interveni in situatia producerii unor inundatii.

La aceasta ora se actioneaza in judetele Bacau, Galati si Neamt pentru inlaturarea urmarilor generate de vremea rea.

Centrul Operational National al IGSU monitorizeaza permanent situatia inregistrata la nivel national, pentru a putea interveni.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si