Batrana, de 80 de ani, netinand cont de conditiile meteo si de varsta ei, a vrut ca infruntand toate primejdiile sa ajunga sa se roage la un schit aflat in varful muntelui. A reusit sa urge dincole de cota 1200 cand si-a dat seama ca nu va reusi sa ajunga la schit si s-a intors din drum, numai ca deja era prea tarziu.

“In jurul orei 17.

30 o batrana de 80 de ani din zona Ceahlau-Bistricioara suna la 112 anuntand ca are o criza cardiaca, undeva in zona Cabanei Fantanele la cota 1200. Victima, cardiaca si echipata foarte precar pentru cele 7-8 grade si umiditatea de 90%, dadea semne de epuizare avansata si usor dar sigur ceda termic intrand in hipotermie (…) Echipa de interventie a parcurs insa distanta pana la victima intr-un timp record, depasindu-si limitele fizice si psihice. A gasit victima cazuta langa un brad, inerta, fara capacitatea de a comunica. Primul ajutor acordat si mai ales aplicarea patch-urilor termice speciale au facut din nou minuni si dupa cateva minute de reabilitare termica batrana a inceput sa-si revina. A fost apoi transportata pana la Baza Salvamont Durau de unde a preluat-o echipajul SMURD trimis de ISU Neamt”, se arata intr-o postare a celor de la Salvamont Neamt. 

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Cand si-a revenit, batrana le-a povestit salvatorilor ca a vrut sa ajunga la un schit de pe varful muntelui, insa cand a vazut ca nu poate face fata furtunii, a incercat sa se intaorca. I s-a facut rau, a luat pastilele de inima pe care le avea in geanta si cu ultimele puteri a sunat la 112. A reusit sa le spuna celor de la dispeceratul salvamont unde se afla pentru a putea fi localizata si pe urma s-a prabusit langa un brad si n-a mai stiut nimic. 

Foto: Salvamont Neamt
 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si