19 judete se afla sub avertizare cod galben de ploi torentiale de sambata de la ora 10.00 si pana duminica la ora 6.00, in timp ce pentru noua judete meteorologii au emis sambata cod portocaliu.

Avertizare cod galben vizand cantitati insemnate de apa a fost emisa de Administratia Nationala de Meteorologie pentru judetele Maramures, Bistrita-Nasaud, Mures, Sibiu, Harghita (partial), Brasov (partial), Hunedoara, Alba, Caras-Severin, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Braila, Vrancea, Vaslui si Galati.

Potrivit meteorologilor, in Moldova, local in Transilvania si in Maramures, precum şi in jumatatea de nord a Munteniei şi in zona montana a Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata, care se va manifesta prin averse cu caracter torential, descarcari electrice şi intensificari ale vantului cu aspect de vijelie. Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 20...25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, de la ora 10.00 şi pana la ora 23.00 sunt sub cod portocaliu de ploi torentiale noua judete: Suceava, Bistrita-Nasaud, Harghita, Neamt, Iaşi, Sibiu, Braşov, Covasna şi Bacau.

Meterorologii spun ca local in Moldova, precum şi in zona Carpatilor Orientali şi Meridionali temporar va ploua abundent şi se vor acumula cantitati de apa de 50 l/mp şi izolat 60…70 l/mp. Manifestari ale instabilitatii atmosferice vor fi şi in celelalte regiuni, dar pe arii mai restranse şi pentru intervale mai scurte de timp. 

   

Sursa: observator.tv


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si