Faïd era incarcerat in inchisoarea centrala de la Réau.

In cursul evadarii, el a beneficiat de ajutorul unor barbati ”puternic inarmati”, a precizat o sursa apropiata anchetei.

El a mai evadat de la Inchisoarea Lille-Séquedin, in 2013.

O sursa apropiata dosarului a precizat ca evadarea a avut loc ”cu un elicopter, cu trei complici”.

”Elicopterul a fost gasit la Gonesse" (Val d'Oise), o localitate situata la aproximativ 60 de kilometri departare de inchisoare, iar ”un dispozitiv de cautare a fost activat in intreaga Ile de France”, a adaugat aceasta sursa.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit unei surse din cadrul politiei, elicopterul ar fi plecat de la Bourget (Seine-Saint-Denis).

Politia Judiciara a fost sesizata, iar ”toate mijloacele sunt mobilizate in vederea localizarii fugitivului”, a declarat o sursa de la Ministerul de Interne.

Unitatile teritoriale ale politiei si jandarmeriei ”au fost alertate imediat cu privire la fapte”, iar ”dispozitive coordonate de control si interceptare au fost infiintate, care tin cont de periculozitatea fugarului si posibililor sai complici”.

 

Redouane Faïd, in varsta de 46 de ani, a fost condamnat in apel, in aprilie, la 25 de ani de inchisoare in urma unui jaf ratat in Val-de-Marne, soldat, in 2010, cu moartea politistei Aurélie Fouquet.

El a fost condamnat in doua randuri, in procese cu jurati, 2017, la zece ani de inchisoare din cauza evadarii din inchisoarea de la Lille-Séquedin, in 2013, si la 18 ani de inchisoare in legatura cu un atac vizand un furgon blindat in Pas-de-Calais, in 2011.

El a facut apel iimpotriva acestor doua condamnari.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si