Salvamontistii au reusit, duminica dimineata, dupa o aproximativ unsprezece ore de la alarmare, sa recupereze trupul turistului care si-a pierdut viata dupa ce a cazut intr-o prapastie in zona de creasta a Masivului Fagaras, in sectorul din apropierea Varfului Moldoveanu. Reprezentantii Politiei Arges spun ca turistul avea 28 de ani si ca este singura victima, neconfirmandu-se informatiile potrivit carora un alt barbat a fost ranit.

Citeste si: Ministrul Agriculturii, anunt trist dupa ce director APIA Cluj a cazut din barca: "Nu mai este vorba de salvarea unei vieti, ci despre gasirea unui cadavru"

"In jurul orei 05.00, actiunea de recuperare a victimei cazute de pe Varful Moldoveanu s-a incheiat, dupa aproape unsprezece ore de la alarmare", a anuntat Salvamont Romania.

Pe munte a mers, alaturi de salvamontisti, si o echipa de politisti. La randul sau, purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arges, Madalin Zamfir, a declarat ca barbatul care si-a pierdut viata avea 28 de ani si este singura victima. Trupul acestuia va fi dus la Serviciul de Medicina Legala, pentru necropsie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

"Echipajele care au ajuns la fata locului, dupa o operatiune extrem de dificila si de lunga durata, au constatat ca nu se confirma informatiile potrivit carora mai era un barbat ranit. Tot grupul de turisti cu care era victima este in siguranta, a coborat de pe munte si se afla la Nucsoara", a declarat, duminica dimineata,  purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arges.

Accidentul s-a produs in timp ce grupul de turisti cobora sambata de pe Varful Moldoveanu catre Valea Rea, iar la un moment dat barbatul de 28 de ani a cazut cateva zeci de metri intr-o prapastie. Surse locale au declarat ca victima insotea un grup de aproximativ 50 de studenti la Geografie care se aflau intr-o excursie pe munte.

Tot in noaptea de sambata spre duminica, salvamontistii din Arges au intervenit pentru recuperarea a sapte turisti care se ratacisera pe munte.

"La ora 0.40, s-a primit inca un apel de urgenta pentru salvamontistii argeseni- sapte turisti rataciti, fara lanterne, fara harta, pe muchia Pisica. Acestia veneau de pe Negoiu si au pierdut poteca", a anuntat Dispeceratul National Salvamont.

Cei sapte turisti au fost recuperati in jurul orei 03.15.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si