Chiar daca putea sa faca scoala acasa sau sa intrerupa pentru o perioada, Aureliana a continuat sa mearga la cursuri si sa uimeasca pe toata lumea cu vointa ei de fier. A mers la scoala cu patul mobil, de acolo raspundea intrebarilor profesorilor, mama ei era cea care lua notite. Asa a terminat clasa a VIII- a si asa a dat si examenul de Capacitate -Evaluarea Nationala. S-a dus la examene pe un pat mobil si asa le-a dat.

Aureliana este si o pianista talentata, insa boala nu o lasa sa stea prea mult la pian

“Aureliana Maria a luat 10 la proba de romana sustinand examenul pe un pat mobil. La matematica a obtinut 6,95. Ea considera ca e o nota modesta. Eu cred ca e o mare victorie stiind cum a incercat sa recupereze orele pierdute. A intrat a treia la “Stiintele Naturii” la Colegiul "Nicolae Iorga" din Valenii de Munte, cu media 8,74. Este in programul “Scoala Acasa” incepand cu clasa a IX-a., insa in conditiile in care sanatatea ii permite, isi doreste sa participe alaturi de ceilalti elevi la laboratoare si la orele de clasa. Isi doreste sa devina terapeut”, ne-a spus Adriana Anisie, mama Aurelianei.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Aureliana se lupta din 2015 cu o boala nemiloasa care-i tot stramba coloana. Timp de doi ani, copila a purtat 4 corsete, care au incercat sa-i tina coloana fixa, insa din pacate aceasta s-a tot strambat. Nu au ajutat-o, chiar daca a purtat cu stoicism aceste corsete care-i raneau trupul firav, asa ca Aureliana a ajuns sa nu mai poata sta in banca.

Nu a vrut sa renunte la scoala, asa ca parintii au dus-o la cursuri cu patul pentru ca trebuia sa evite pozitia de ortostatism (statul in picioare si in sezut).
Din fericire, de anul trecut, Aureliana a ajuns la un specialist in Germania, iar cu ajutorul corsetelor croite de acesta, dar si cu terapii dureroase, coloana a inceput sa se indrepte.

Aureliana este pe drumul cel bun, corsetele o ajuta si coloana a inceput sa se indrepte

“Coloana vertebrala a Aurelianei-Maria s-a indreptat 11° unghi Cobb in zona toracala. Pentru ca in zona lombara coloana s-a strambat 4° unghi Cobb, i s-a realizat in Germania, la clinica din Gensingen a doctorului Weiß, al doilea corset tip Cheneau, pe care-l poarta zilnic 22 de ore. In celelalte doua ore, zilnic, face terapie Schroth Best Practice pentru pastrarea mobilitatii si reducerea durerilor paravertebrale (mai ales cervicale). S-a intensificat terapia nemteasca pentru mobilitatea organismului si reducerea durerilor”, povestea mama Aurelianei. Luna viitoare, fata va merge din nou in Germania, pentru alte investigatii.

Intreaga povestei a fetei o puteti citi pe blogul ei, aureliana-maria.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si