Aproape jumatate din incendiile stinse de pompierii romani in 2017 provin de la vegetatia uscata si de la aprinsul miristilor.  Schimbarea ciudata de clima din tara poate fi un motiv in plus de ingrijorare. 

Peste 15.000 de incendii de vegetatie au avut loc, in 2017, in tara noastra. Focurile lasate nesupravegheate, in curte sau pe camp, cand vantul sufla cu putere, sunt un obicei impamantenit in Romania! In perioada mai-iunie a fiecarui an, pompierii se confrunta cu mii de incendii de vegetatie necontrolate, care ar putea duce la o tragedie similara cu cea din Grecia.

Potrivit statisticilor oficiale ale Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, anul trecut au fost stinse nu mai putin de 15.248 de incendii de vegetatie necontrolate, o crestere cu 36% fata de 2016. Alt raport arata ca in 2016 au fost salvati 26 adulti si 5 copii din calea focului pornit de la arderile necontrolate ale miristilor.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Cum arată cafeneaua de pe stânci pentru clienți care sfidează moartea. Băutura neagră e servită cu asigurare de viață inclusă în preț- antena3.ro

Citeste si: Planul Roşu de Intervenţie a fost activat pe „Drumul morții”. Patru persoane au murit, iar doi copii au ajuns la spital. FOTO- wowbiz.ro

In 2012, un barbat de 63 de ani din satul Stucani, comuna Slivilesti, judetul Gorj, a decedat in urma incendiului declansat in propria gospodarie, din cauza nesupravegherii focului facut pentru indepartarea resturilor vegetale.

Un alt lucru tipic este faptul ca majoritatea incendiilor de padure au avut loc din cauza tigarilor aruncate aprinse, a gratarelor lasate nesupravegheate sau prin folosirea armelor de vanatoare, se arata intr-un raport al ISU Bistrita, judetul unde anul trecut a ars o suprafata importanta de padure.

Sursa: cancan.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si