Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Judetean Harghita, incidentul a avut loc in jurul orei 06,00, in centrul orasului Baile Tusnad, doi tineri de 27 de ani fiind atacati de un urs.

Cei doi au fost muscati si au rani la picioare, piept si in zona fetei, fiind transportati la spital in Miercurea Ciuc, iar medicii afirma ca starea victimelor este stabila.

Un caz similar a avut loc in 25 iulie, cand un participant la Universitatea de Vara de la Baile Tusnad, tot de 27 de ani, a fost internat in spital dupa ce a fost muscat de

o ursoaica pe strada. Barbatul se afla intr-un grup de tineri cand a fost atacat, fiind ranit la brat si picior.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Dupa acel incident, presedintele Consiliului Judetean Harghita, Borboly Csaba, a cerut Guvernului sa aprobe masuri de relocare a urisor din zona, aratand ca exista pericolul sa fie atacati alti oameni.

”Ii cerem ministrului sa aprobe o regula de interventie descentralizata pentru specimene care apar adesea in zonele populate. Continuam sa sprijinim planul de gestionare a populatiei de ursi, dar este un drum lung de la plan la implementare”, spunea Csaba.

De asemenea, zilele trecute, tot in Baile Tusnad, un urs a intrat noaptea intr-un centru de plasament in care se afla aproximativ 50 de copii, cautand mancare, dar nimeni nu a fost ranit.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si