Proprietarul unui porc sacrificat s-a prezentat la sediul DSVSA pentru a face o analiza a carnii. In urma analizelor s-a stabilit ca animalul a fost infestat cu antrax. Toate persoanele, care au intrat in contract cu carcasa de porc si cu animalele din gospodaria proprietarului, au fost testate si vaccinate, relateaza Mediafax.ro.

„In exploatatia respectiva, proprietarul avea un singur porc, cel sacrificat si inca 16 bovine pe care le avea la pasune si care erau vaccinate anti-carbunos.

Fac precizarea ca antraxul este o boala telurica, comuna omului si a animalului (…) si se face vaccinare carbunoasa la toate speciile respective si ca urmare, ele nu pot sa ia boala', a explicat Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Botosani, conform Mediafax.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Sinistrații din Galați, afectați de inundații, au primit donații de la unii români: șosete uzate și lenjerie intimă purtată- wowbiz.ro

In acest moment reprezentantii DSVSA Botosani vor sa afle care este cauza imbolnavirii cu antrax a animalului. Gospodarul le-a povestit ca a luat lucerna, cu tot cu pamânt, si a dus-o in cotetul porcului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si