La mai bine de un an de la atentatele de la Londra, romanul Florin Morariu nu a fost uitat de autoritatile din Regatul Unit! Considerat un adevarat erou dupa ce a salvat 20 de persoane de focurile teroristilor, barbatul a fost chemat oficial de autoritatile engleze pentru a fi premiat cu mari onoruri.

In urma cu o luna, Morariu a primit un fax prin care era anuntat ca va fi decorat de Regina Marii Britanii cu ordinul „The Queen’s Commendation for Bravery”.

“Am fost instiintat pe mail de aceasta distinctie. Am inteles ca premierul Theresa May a facut propunerea, iar Regina Angliei a acceptat-o. Ma onoreaza aceasta numire, dar afirm acelasi lucru. Am facut un lucru pur omenesc pe care l-as repeta daca ar fi cazul”, a spus Florin Morariu, care mai specificat si faptul ca diploma ii va fi inmanata de reprezentantii misiunii diplomatice a Marii Britanii in Romania.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Florin Morariu a fost premiat de politia britanica pentru actele sale de curaj! Cum a aratat la Londra

Dupa o scurta perioada, romanul a fost instiintat ca trebuie sa se prezinte la Londra, pentru o noua distinctie, de data aceasta din partea politiei britanice. Astfel, in urma cu doua zile, Morariu a luat avionul, cu destinatia Anglia, si s-a prezentat la ceremonia oficiala de inmanare a unui premiu extrem de important.

Imbracat sobru, intr-un costum de culoare inchisa, Florin Morariu a fost primit, asa cum se cuvine, ca un erou de ofiterii Politiei Marii Britanii si, timp de cateva ore, in cadru oficial, ei s-au intretinut cu romanul si, fireste, i-au inmanat distinctia si s-au fotografita alaturi de roman. “A fost o ceremonie frumoasa si extrem de impresionanta. Toti ofiterii s-au comportat cu mine impecabil! M-am simtit onorat si totodata mandru ca am putut ajuta in momente critice niste oameni pe care nu ii cunosteam, dar carora le-am salvat viata. Daca ar fi sa ma intorc in timp, as face acelasi lucru, as sari si in foc pentru a nu lasa pe cineva sa moara”, a declarat Florin Morariu.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si