Agentul patogen al PPA, desi este extrem de grav in randul porcilor si al animalelor, nu poate fi deloc transmis la om. Nu exista niciun risc ca o persoana care intra in contact direct cu un animal bolnav sau care consuma produse din carne infestata sa ia virusul.

Acest virus rezista la temperaturi scazute, dar nu si la temperaturi crescute, ceea ce inseamna ca va fi distrus in totalitate atunci cand carnea este gatita.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Totusi, recomandarile generale sunt impotriva consumului de carne de porc infestat cu pesta porcina. Acea carne este compromisa si nu este indicata pentru consum.

Cel mai mare risc in cazul pestei porcine africane este acela de raspandire in masa astfel incat sa distruga efectivele de porci. 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si