Consilierii judeteni din Olt au fost convocati, miercuri dupa-amiaza, intr-o sedinta de indata, pe ordinea de zi aflandu-se un singur proiect, legat de modificarea hotararii Consiliului Judetean din 17 septembrie, cu privire la consultarea cetatenilor judetului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt-Romanati judetului Olt.

Astfel, consilierii au aprobat ca acest referendum sa aiba loc in 6 si 7 octombrie, la fel ca referendumul pentru redefinirea familiei.

Proiectul a trecut cu 23 de voturi "pentru" si o abtinere, consilierii PNL lipsand insa de la sedinta.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Luni, consilierii judeteni din Olt s-au intrunit intr-o sedinta extraordinara si au aprmobat proiectul "Consultarea cetatenilor judetului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt-Romanati judetului Olt".

Referendumul urma sa aiba loc initial doar in 7 octombrie. Proiectul fusese adoptat cu 23 de voturi "pentru", trei "impotriva" si o abtinere. Pentru acest referendum Consiliul Judetean a alocat suma de 900.000 de lei.

Ideea organizarii referendumului este mai veche, presedintele CJ Olt, Marius Oprescu, precizand ca prin acest referendum doreste sa remedieze situatia aparuta prin contopirea fostelor judete istorice Olt si Romanati.

In zilele de 6 si 7 octombrie, la nivel national, va avea loc referendumul pentru redefinerea familiei in Constitutie.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si