De asemenea, peste 350 de oameni au fost raniti.

Replici puternice ale seismului cu magnitudinea de 7,5 s-au produs sambata dimineata in orasul de coasta, dupa valuri de pana la trei metri inaltime.

"Numeroase cadavre au fost gasite de-a lungul tarmului din cauza tsunami-ului", a declarat Sutopo Purwo Nugroho, purtatorul de cuvant al Agentiei indoneziene de gestionare a catastrofelor.

Cel putin 48 de persoane au fost ucise si se asteapta ca numarul mortilor sa creasca, a spus Nugroho.

Potrivit acestuia, mii de case, spitale, mall-uri si hoteluri s-au prabusit, iar un pod a fost spulberat. Au fost gasite victime prinse intre ruinele cladirilor prabusite, iar peste 350 de persoane au fost ranite.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Zeci de persoane ranite au fost tratate in corturi improvizate amenajate in aer liber, potrivit unor imagini difuzate de televiziuni.

"Corpurile victimelor au fost gasite in mai multe locuri, pentru ca au fost lovite de molozul cladirilor care se prabuseau sau au fost smulse de tsunami", a mai afirmat purtatorul de cuvant al Agentiei nationale pentru gestionarea dezastrelor.

Cutremurul si tsunami-ul au cauzat intreruperea energiei, care a redus comunicatiile in jurul orasului Palu.

Sambata, autoritatile inca aveau dificultati in coordonarea eforturilor de salvare.

Seismul a afectat centrul Insulei Sulawwesi cu putin inainte de ora locala 18.00 (13.00, ora Romaniei), la o adancime mica, de zece kilometri, la cateva ore dupa un prim cutremur, mai slab in intensitate, care a ucis cel putin o persoana in aceeasi regiune. Epicentrul sau s-a situat la 78 de kilometri nord de Palu, capitala provinciei din centrul Insulei Sulawesi, si a fost resimtit pana in sud, la Makassar, capitala insulei.

Seismul a fost resimtit si pe insula vecina, Kalimantan, la Samarinda, de cealalta parte a Stramtorii Makassar.

Indonezia, un arhipelag de 17.000 de insule si insulite care s-a format prin convergenta a trei mari placi tehtonice- indi-pacifica, australiana si eurasiatica- se afla pe Cercul de Foc al Pacificului, o zona cu o puternica activitate seismica.

Pe 16 decembrie 2004, Indonezia a fost lovita de o serie de seisme devastatoare, intre care unul cu magnitudinea de 9,1, pe Insula Sumatra. Acest cutremur a creat un vast tsunami, care a ucis 220.000 de persoane in regiune, dintre care 168.000 in Indonezia.

in 2006, aproximativ 6.000 de persoane au fost ucise intr-un violent cutremur, pe Insula Java. Seismul, de magnitudinea 6,3 potrivit USGS, a avut loc intr-o zona populata din sudul marelui oras universitar Yogyakarta. Catastrofa s-a soldat cu aproximativ 38.000 de raniti.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si