Psihologul Daniel David a e de părere că există mai multe cauze pentru absenteismul major pe care românii l-au arătat faţă de tema familiei tradiţionale.

”E drept că avem un nivel de religiozitate foarte ridicat, dar această religiozitate apare pe un fond superstiţios. Foarte mulţi nu înţeleg esenţa componentei religioase şi mulţi nu au înţeles esenţa religioasă a căsătoriei.

Noi am uitat că în România avem un procent destul de mare de familii monoparentale.

Până la 20-25% din familii sunt monoparentale. Aceste demers a ignorat această componentă. E inacceptabil ca o femeie care adoptă un copil să nu poată forma cu acesta o familie.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

 

În această fază a dezvoltării societăţii noastre, românii au o alergie la ceea ce se cheamă concentrarea puterii sociale, ideea de şef, de a li se spune ce să facă. Au dezvoltat o reactanţă psihologică la autoritate. În acest context aş remarca ultimul factor: şi mijloacele de promovare a ideii de familie tradiţională nu au fost foarte înţelepte pentru a sparge această reactanţă.

În loc să mergi cu ideea de toleranţă, incluziune, au fost mesaje legate de ameninţări, demonizarea celorlalţi, inducerea fricii, directive care au fost date, şi asta a întărit reactanţa.

Pe lângă factorii psiho-culturali, probabil că sunt şi alţi factori politici, dar în care nu vreau să intru”, a declarat Daniel David pentru digi24.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si