Cu siguranta iti doresti sa ai parte de confort, siguranta si pe cat de mult posibil sa te simti ca acasa.

Pentru o singura persoana, garsoniera este ideala, in plus costul de chirie mai mic. Afla din acest articol la ce sa fii atent atunci cand te afli in cautarea unei garsoniere.

1. Open space sau decomandat

Garsonierele pot fi open space, adica ai totul la un loc, mobilierul de bucatarie este in aceeasi camera cu patul/canapeaua extensibila.

De asemenea, exista optiunea de garsoniera decomandata, unde bucataria este camera de sine statatoare, exista asadar zid despartitor.

Daca ai un somn sensibil, te trezesti usor la zgomotul produs de un frigider, ceas, atunci s-ar putea sa nu dormi confortabil intr-o garsoniera open space.
In cazul in care iubesti sa gatesti, bucataria separata va insemna ca mirosul de mancare nu se va raspandi in intreaga locuinta.

2. Siguranta

Siguranta locului in care traiesti este importanta si sunt mai multi factori care contribuie la acest apsect precum cartierul, masurile de securitate ale blocului- interfon, camera video, iluminatul stradal, sistem de detectie si prevenire incendiu, in cazul blocurilor noi.

Asigura-te ca ai interfon care functioneaza, este important sa stii ca poti preveni accesul persoanelor pe care nu le cunosti in incinta blocului.

3. Apropierea de mijloacele de transport in comun

Este bine sa stii ca poti ajunge in zonele tale de interes fara a fi nevoit sa chemi taxiul. Indicat este sa alegi o garsoniera in imediata apropiere a locului tau de munca sau daca esti student, in apropierea universitatii. Daca nu este cu putinta, mijloacele de transport in comun vor fi salvatoare.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Daca este vorba de inchirierea unei garsoniere in Bucuresti, dat fiind traficul foarte intens, ia in considerarea apropierea de o gura de metrou (5-10 minute de mers pe jos).

4. Spatiul de depozitare

Ni se intampla se ne plangem de lipsa spatiului de depozitare in apartamente de 2 sau 3 camere, asadar sansele sa se intample acest lucru sunt mai mari intr-o garsoniera. Uita-te cu atentie la dulapurile existente. Sunt suficiente? Ai un sifonier generos? Tine cont ca si patura, cearceafurile ocupa loc. Vei avea unde sa le asezi?

Foloseste-te de solutiile practice de organizare ale spatiului prezente in magazinele de profil.

5. Cu sau fara balcon

Exista garsoniere cu balcon si garsoniere fara (fie ca asa au fost gandite sau proprietarul a vrut sa castige mai mult spatiu inauntru).

Tine cont ca in balcon iti poti usca rufele, vei evita asadar sa creezi umezeala in camera. Totodata, in balcon mai poti castiga si spatiu de depozitare.

Daca nu ai balcon, opteaza pentru un dezumidificator bun, care va absorbi umiditatea din aer atunci cand rufele tale vor sta la uscat.

6. Loc de parcare

Daca ai masina, atunci intreaba de locul de parcare. Acesta iti asigura confort si nu va trebui sa dai ture cu masina in jurul blocului pentru a gasi unde sa o parchezi.

Daca optezi pentru inchirierea unei garsoniere in bloc nou, atunci ai sansa sa beneficiezi chiar de un loc de parcare subteran. In acest caz, iarna nu vei mai avea nicio grija cu dezapezirea.

7. Contractul de inchiriere

Contractul de inchiriere pentru tine, chirias, nu implica nicio obligatie fiscala. Acesta va reprezenta intelegerea oficiala pe care ai facut-o cu proprietarul si anume, costul chiriei, modalitatea de plata (cash sau numerar), ziua platii.

Citeste si: Statul român oferă suma de 700 de lei pentru femei! Care sunt criteriile necesare?- kfetele.ro

Citeste si: Bianca Drăgușanu, reacție după ce a fost acuzată că a circulat pe contrasens. Imaginile au devenit virale- radioimpuls.ro

Citeste si: După două ierni călduroase, Europa trebuie să se pregătească pentru temperaturi scăzute. Cum ar putea La Nina să crească prețurile- antena3.ro

Datorita contractului, nu vei putea fi dat afara peste noapte din garsoniera, proprietarul va fi obligat sa iti dea o perioada de preaviz suficient de mare.
Tine cont ca proprietarul nu are voie sa intre in garsoniera in lipsa ta si nici sa iti faca vizite inopinante. Ai dreptul sa folosesti spatiul de locuit linistit, fara a fi deranjat.

Cerceteaza online costul mediul al chiriei pentru o garsoniera in orasul in care vrei sa locuiesti, realizeaza mai multe vizite si ia o decizie in cunostinta de cauza. Tine cont sa nu faci rabat de la aspecte importante, cum ar fi siguranta sau localizarea aproape de zonele tale de interes.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si