Romulus Gabor este singurul fotbalist român din istorie care a primit trofeul ”Balonul de aur” la un turneu final, Campionatul Mondial de Tineret pentru tineret din 1981, desfăşurat în Australia. Atunci, Gabor a fost numit cel mai bun jucător al competiţiei şi a fost desemnat şi al treilea golgeter al întrecerii, primind ”Gheata de bronz”. Datorită celor 4 goluri marcate de Gabor, România a ocupat locul 3 în ierahia finală, învingând Anglia în finala mică.

În 1979, la precedentul turneu mondial de tineret, laureatul fusese marele Diego Armando Maradona, pe care Gabor l-a înlocuit doi ani mai târziu la Antipozi.

Per total, Gabor a jucat 277 de meciuri şi a marcat 60 de goluri în Divizia A, a avut  35 de selecţii în echipa naţională, bifând şi Euro 1984 sub comanda lui Mircea Lucescu. Din păcate, pe vremea când era la Corvinul, în 1987, Gabor a suferit o ruptură a tendonului, într-un meci cu Dinamo, iar accidentarea s-a dovedit fatală carierei hunedoreanului.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

"Accidentările au fost cele care au pus capăt carierei mele. Poate, dacă aş fi plecat de la Hunedoara, aş fi fost mai protejat ca jucător. Steaua şi Dinamo aveau arbitraje favorabile, iar jucătorii lor erau mai protejaţi, nu erau loviţi, pentru că arbitrii îi protejau. Sunt sigur că, dacă nu ar fi fost accidentările, aş fi făcut parte din «generaţia de aur». Poate apoi aş fi plecat şi eu.

N-ar fi fost târziu, pentru că eu cred că până la 24-25 de ani joci din talent, abia apoi începi să joci şi cu cap", povestea fostul mare fotbalist Romulus Gabor, care ieri, pe 14 octombrie, a împlinit 57 de ani. 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si