Deşi sumele nu au fost făcute publice, potrivit indicelui, de măririle substanţiale ar beneficia mai ales copiii până în 3 ani. Propunerea legislativă a fost trimisă la Consiliul Legislativ din 18 septembrie şi devine lege numai dacă este aprobată de parlamentari.

Cuantumul alocaţiei de stat pentru copii, care se stabileşte în raport cu cu indicagtorul social de referinţă – denumit ISR, va creşte potrivit proiectului de lege, arată zf.ro.

-la 0.6 ISR pentru copii cu vârstă de până la 2 ani( sau de până la 3 ani, în cazul copiilor cu handicap), începând cu 1 ianuarie 2019.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

-la 0.3 ISR pentru copii cu vârstă cuprinsă între 2 şi 18 ani, precum şi pentru tinerii prevăzuţi la art. 1 alin (3), începând cu 1 ianuarie 2019.

ISR are o valoare actuală de 500 de lei.

Unitatea exprimată în lei la nivelul căreia se raportează prestaţiile băneşti, cu excepţia indemnizaţiei de şomaj, suportate din bugetul asigurărilor pentru şomaj în vederea încadrării în muncă a anumitor categorii de persoane, este definiţia ISR.

Sursă: libertatea.ro 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si