Guvernul a elaborat un proiect de ordonanţă de urgenţă potrivit căruia începând cu anul 2019 se va acorda o primă de stat în valoare de 600 lei anual pentru persoanele care deschid un „cont individual de economii Junior”, rata dobânzii fiind de 3% pe an, sumele nefiind impozabile, scrie Mediafax.

Se aprobă Programul guvernamental <gROwth- Contul individual de economii Junior> care are ca obiect introducerea unui cont special de economisire sub formă de depozit, denumit în continuare: cont individual de economii Junior”

, prevede proiectul Guvernului.

Sumele depuse anual în cont nu vor putea depăşi un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a valorii de 100.000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent. Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei, mai notează sursa menţionată mai sus.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Titularul contului poate fi orice copil care nu a împlinit 18 ani şi este cetăţean român, iar contul de economii Junior se deschide obligatoriu pe numele copilului, la Trezoreria Statului. La împlinirea vârstei de 18 ani, titularul contului sau reprezentantul legal al acestuia, după caz, poate efectua retragerea totală a sumelor din cont.

Depunerile de sume în conturile de economii Junior se pot efectua începând cu luna decembrie 2018, mai prevede proiectul de OUG.

sursa foto: Smartroman.co.uk


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si