În România sunt peste 60.000 de locuri de muncă vacanţe, dar “nu există” oameni care să le ocupe. Situaţia este mai mult decât îngrijorătoare şi dacă va continua, în următorii cinci ani, ţara noastră va ajunge la un deficit de forţă de muncă de peste un milion de persoane.

În prezent, 1,2 milioane de persoane din România, nu lucrează. Statul Român s-a decis să facă ceva în acest sens, iar noua lege, în ceea ce priveşte acordarea ajutorului social, loveşte din plin în toţi cei care, până în prezent, au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a

nu munci. Că România a devenit, de ani buni, raiul leneşilor este un fapt cunoscut de toată lumea. Oameni în putere au devenit peste noapte nişte “neajutoraţi”, pentru că Statul îi “ţine în cârca”, fără că ei să mişte un păi.

Avem în acest moment, 25.000 de oameni, de asistaţi social, care primesc de 10 ani acest venit minim garantat; aproape a devenit o meserie”, spune Ioan Petre, preşedintelui ALDE (Alianţa Liberalilor şi Democraţilor) Dâmboviţa. Statul, care plăteşte lunar bani grei celor care nu merită, a decis să redreseze situaţia. În acest sens, se încearcă o reglementare printr-o lege deja intrată în vigoare.

“Cine refuză un loc de muncă pierde ajutorul social. Preferăm să-i susţinem pe cei care se află în situaţii grele, care chiar sunt în imposibilitate de muncă şi vor să o facă, dar nu pot, decât pe cei care preferă cârciumă la prima ora a dimineţii.

De multe ori, vin să şi ridice fie acel venit sau hrană, cu taxiul sau cu maşini de lux”, spune Ioan Petre, preşedintele ALDE Dâmboviţa.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Doar în Călăraşi, 3.500 de asistaţi încasează lunar aproape 200 de mii de euro. Zi de zi, oameni buni de muncă aşteaptă ora prânzului, că să dea fugă la cantină socială pentru a-şi ridică ajutorul social pe care îl oferă Statul.

Culmea este că, oamenii vin să îşi ridice pachetele sau venitul pe care îl primesc cu taxiul sau cu maşini de lux. Raţia pe fiecare este zi este de 12 lei, pentru fiecare asistat social în parte. 

Mai multe puteâi urmări într-un reportaj inedit marca ”Asta-i România! 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si