Principiul ,,Mai bine mai târziu, decât niciodată!" se aplică perfect inovaţiilor în medicină, de care ajung să beneficieze şi românii! La 50 de ani după ce a fost lansată, o tehnică eficientă în tratarea cancerului de piele a fost adusă şi în ţară noastră!

 

Ceea ce pentru Mirela părea o leziune banală, s-a dovedit a fi cancer de piele.

A mers la un control abia după un an, când a văzut că pată neagră de pe deget continuă să crească.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Ce spun românii după turul întâi: De la "Îngrozitor" și "N-am auzit de Călin Georgescu până azi" până la "Vrem schimbare"- antena3.ro

Citeste si: Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate parțiale: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi- wowbiz.ro

Diagnosticul a fost unul urat, la fel că boală: carcinom spinocelular.

Una din trei persoane cu cancer este diagnosticată cu această formă de cancer de piele. Principalul factor de risc îl reprezintă expunerea la soare sau la radiaţii ultraviolete.

Vestea bună este că afecţiunea poate fi vindecată în totalitate. Tratamentul cu o rată de success de peste 99 la sută constă în microchirurgia MOHS (se citeşte moş), care se face şi la noi în ţară.

Avantajul este că medicii pot verifică la microscop în timpul intervenţiei dacă leziunea canceroasă a fost eliminată complet.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si