Luni seară, a avut loc prima procesiune, în jurul Paraclisului Catedralei Naţionale, iar moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur au fost purtate de preoţi şi apoi aşezate într-un baldachin special amenajat în curtea lăcaşului de cult. 

La evenimentul prilejuit de hramul Paraclisului, sărbătoarea Sfântului Ioan Gură de Aur, au participat sute de credincioşi.
Programul oficial al slujbelor la Catedrala Naţională va începe pe 25 noiembrie, atunci când între 9.00

şi 12.30 va avea loc Sfânta Liturghie şi slujba de sfinţire a Catedralei Naţionale, oficiate de Sanctitatea Sa Bartolomeu I, Arhiepiscopul Constantinopolului – Noua Romă şi Patriarh Ecumenic, şi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Doctorii au descoperit un bărbat cu trei penisuri. Este primul caz de acest fel din lume care a putut fi studiat- antena3.ro

Citeste si: Arma teribilă testată cu succes de Franța. Va avea misiunea de a-i elimina pe luptătorii lui Putin aflați în Ucraina- wowbiz.ro

Apoi, între 26 şi 29 noiembrie 2018 se va oficia zilnic Sfânta liturghie urmată de un program liturgic şi cultural special care urmează a fi anunţat ulterior.

Vineri, 30 noiembrie, de Sfântul Apostol Andrei, cel care este Ocrotitorul României şi Hramul purtat de  Catedrala Naţională, între 9:30 şi 12:00 va avea loc Sfânta Liturghie oficiată de Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului şi al Palestinei, şi de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu un sobor de ierarhi.

În această perioadă, credincioşii mai au un motiv de pelerinaj la Catedrala Mântuirii Neamului. Aici se vor afla şi moaştele  Sfântului Apostol Andrei, Mâna Sf. Ap. Andrei, ocrotitorul Catedralei Mântuirii Neamului, va fi adusă de Mitropolitul Hrisostom de Patra din Grecia la Bucureşti cu prilejul sfinţirii lăcaşului de cult.

Sursa: Basilica.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si