Pare greu de crezut ca unele dintre cele mai inedite preparate culinare provin din greseli sau inventii neplanificate.
Dar... chiar asa este!
Nicola Dinato, un bucatar celebru al bucatariei italiene, a inventat un deliciu culinar din... aer prajit.
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Preparatul a pornit de la ideea chef-ului de a crea o farfurie gourmet.
Mai intai, Nicola Dinato a creat asa numitii nori de tapioca, un amidon alimentar popular in multe colturi ale lumii, pe care i-a prajit si i-a lasat apoi intr-o caserola, din care a fost extras aerul pentru ca preparatul sa se usuce.
Odata realizati, norii de aer prajit sunt asezati pe bomboane din vata de zahar, ceea ce ii face sa para plutitori.
Preparatul culinar surprinde printr-un gust care nu este nici dulce, nici sarat, ci asemenea unei guri de aer proaspat.
Cel putin asa declara cei care l-au gustat deja in schimbul sumei de 30 de dolari pentru o portie.