În prag de centenar, românii din Skervoy, Norvegia, sunt mai uniţi decât cei din patria-mamă. Poate şi pentru că sunt doar 400. Însă sunt destul de mulţi dacă ne raportăm la faptul că micuţa localitate numără doar 2900 de persoane.

Românii de aici s-au adaptat şi muncesc cot la cot cu ceilalţi locuitori, în pescăriile din apropiere. Nu-i deranjează clima arctică, nici faptul că iarna au doar 4 ore de lumină.

Chiar dacă sunt la mii de kilometri de casă, vorbesc, gândesc şi simt în continuare româneşte. Ba chiar prepară murături şi alte bucate tradiţionale. Însă chiar dacă se simt bine în Skervoy, dorul de casă îi năpădeşte de multe ori.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Ce s-a întâmplat într-o țară din Europa după ce s-a aflat de cazul americanului care s-a trezit în timp ce medicii îi scoteau inima- antena3.ro

Citeste si: Animalele care nu vor mai putea fi ucise. Fermele se vor închide. Angajații trebuie să își găsească alt loc de muncă- wowbiz.ro

De fiecare dată când vorbesc despre România, îi năpădesc lacrimile: "Mi-ar plăcea să trăiesc în România dacă ar fi ca aici... dar, din păcate, nu e!"

 

Vezi mai multe AICI


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si