Corina Bogaciu, aleasă în Camera Deputaţilor pe listele PSD şi demisionară din acest grup (familia Corinei Bogaciu este apropiată lui Florentin Pandele) în urmă cu câteva zile a urcat la tribuna parlamentului de exact trei ori, din care o dată când a fost investită. Mai precis, Bogaciu a adresat primele cuvinte în plen pe data de 21 decembrie 2016, când a depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi popor.
Operaţiunea a durat 34 de secunde după care a urmat o pauză de 17 luni.
Pe 11 aprilie 2018, Corina Bogaciu şi-a făcut curaj şi a vorbit din nou în plen despre ”situaţia reală a femeilor din România în anul 2018”. Atunci a lăudat ”paşii importanţi făcuţi de guvernul PSD pentru combaterea discriminării”. La capătul celor 2,04 minute de discurs, Corina Bogaciu promitea colegilor săi că le va prezenta săptămânal ”câte o problemă concretă cu care se confruntă femeile din România anului 2018”.
S-a ţinut de cuvânt însă doar pentru o săptămână. Pe 18 aprilie ea a mai avut o intervenţie de 1,25 minute despre violenţa în familie, după care nu şi-a mai făcut apariţia la tribună. În total, în doi ani, Corina Bogaciu a vorbit 4 minute şi 3 secunde.
Deputata şi-a continuat însă activitatea din umbră. A avut 3 declaraţii politice în scris despre ”introducerea valorilor morale in dezbaterea publică”, despre conflictele armate din Siria şi Afganistan şi despre creşterea încrederii consumatorilor din România, a votat moţiunea de cenzură împotriva guvernului
Grindeanu din 2017 şi şi-a pus semnătura pe 61 de proiecte legislative din care 5 s-au transfromat în legi.
În acest moment, un parlamentar din România primeşte o indemnizaţie brută de 13.000 lei (conform TVR) şi o sumă forfetară care poate ajunge la 20.000 lei, diurne, decontări, etc.