Cunoscută şi ca mâncarea săracului, fasolea nu a fost văzută niciodată cu ochi buni... decât dacă e de dulce, cu afumături grase, ciolan sau costiţă din belşug. Fasolea cu carne sau "de dulce" nu prea se cuvine a fi consumată în postul Crăciunului, aşa că rămâne să ne întrebăm de unde şi până unde obiceiul de a mânca fasole cu afumătură de Ziua Naţională.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Răspunsul nu este deloc complicat şi îl găsim într-un eveniment de acum 18 ani! Pe 1 decembrie 2000, România sărbătorea Ziua Naţională dar şi aniversarea unui post TV. Cu acest prilej, respectivul post de televiziune a lansat campania „Marea ciolaniadă”. Strachinile cu fasole aburindă întinse de vedetele tv către trecători s-au bucurat de o popularitate fenomenală, devenind, în foarte scurt timp, tradiţie.

Nu a trecut mult timp şi obiceiul a fost preluat de toate administraţiile din ţară. Se ştie clar că nu există niciun spectacol, nicio manifestaţie publică, fără porţia de fasole cu ciolan pentru care mulţi cetăţeni stau la cozi enorme.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si