Rudi Varga a fost cel mai bogat om din Gilău, după ce în urmă cu 12 ani a recuperat 8,6 kilograme de aur din cele 12 confiscate de comunişti. Bulibaşa din Gilău a scos aurul direct de la Banca Naţională pe baza unei decizii judecătoreşti definitive, după ce a demonstrat în instanţă că averea aparţinea familiei sale.

”Aurul mi l-au dat prin 2007.

L-am scos de la Banca Naţională. Acolo nu mi-am găsit toate piesele de aur. Directoarea a văzut că nu mi-a convenit că nu erau toate piesele mele, că mi-ai schimbat multe obiecte din aurul confiscat. Mi-a zis: Domne, ăsta ne-a fost predat de miliţie, pe ăsta vi-l dăm. Aveam galbeni din ăia mici pe care nu i-am mai văzut în veci”, a povestit bulibaşa în urmă cu câţiva ani.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Dunărea a inundat Budapesta și încă nu a ajuns viitura maximă. Orban: „Ne-am pregătit pentru un nivel al apei de 9 metri”- wowbiz.ro

Moartea lui Rudi Varga a provocat un scandal uriaş în localitatea clujeană. Familia bulibaşei a solicitat ca acesta să fie înmormântat lângă monumentul eroilor din cel de-al doilea război mondial din cimitirul din Gilău. Consilierii au votat împotrivă, însă Dana Varga, fiica bulbaşei, consilier al premierului Viorica Dăncilă a insistat. Conform presei locale, i-a comunicat viceprimarului localităţii că decizia a fost deja luată, indiferent de hotărârea Consiliului Local.

Înmormântarea este programată astăzi, în jurul 12.00. Familia a solicitat inclusiv onoruri militare.  

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si