Preotul Mihai Negrea de la Mănăstirea din Podul Cosnei, o localitate din apropierea oraşului Vatra Dornei, judeţul Suceava, a fost foarte bolnav în ultima perioadă a vieţii, însă nu a putut să închidă ochii până în momentul în care şi-a văzut împlinite doua visuri: să ridice biserica nouă, sa o sfinţească şi să lase pe mâini bune cei 117 copii pe care îi creştea de mulţi ani.

Biserica nouă a sfinţit-o în noiembrie 2016, când au participat sute de credincioşi şi zeci de preoţi, inclusiv IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor.

Citeste si: Cum arata mormantul parintelui care a crescut 117 copii orfani la un an si cateva luni de cand s-a stins! Iata ce s-a construit la manastire FOTO EXCLUSIV

În ceea ce-i priveşte pe cei 117 copii, părintele s-a asigurat că vor avea acelaşi trai liniştit, fără mari lipsuri. Regretatul preot a fost un om minunat, "un sfânf" cum spun cei care l-au cunoscut.

Parastas pentru preotul care a avut grijă de 117 copii! Zeci de oameni s-au recules la locul de veci al părintelui

Ei bine astăzi, la doi ani după ce Mihai Negrea a plecat într-o lume mai bună, locul lui de veci este în continuare un loc de pelerinaj, vizitat şi acoperit cu flori de cei care l-au iubit pe părinte, dar şi de cei care au auzit despre faptele lui bune.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mormântul este îngrijit, iar la parastasul care a avut loc duminica trecută, zeci de oameni s-au recules la locul de veci si au spus poveşti despre îndrăgitul preot.

Citeste si: Gest de milioane făcut de un preot din Constanța! A mers la o familie nevoiașă pentru a lăsa daruri, dar ce a făcut acolo e emoționant!

Ne-am obişnuit cu atâţia copii. La început a fost greu, că nu ştiam nici cantităţile pe care să le punem când pregăteam de mâncare. Acum ne-am învăţat, nu mai ştim să gătim puţin. Facem câte un cazan de 70 de litri de ciorbă pentru 50-60 de persoane câte sunt aici, la noi la Manastire, la Podul Cosnei. La Vatra Dornei sunt mai mulţi de 100. În total sunt 117 copii. În zile de post şi copiii mari ţin post, dar celor mici le mai dăm lapte şi ouă, nu pot ţine în totalitate. Toţi merg la slujbe, aşa s-au învăţat. Fetele mă ajută la spălat, călcat. Mai spală vase în weekend, că în cursul săptămânii învaţă ”, povestea preoteasa Iulia în urmă cu ceva timp.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si