Ministrul Sănătăţii a explicat că pentru luarea unei decizii cu privire le eventuala declarare a unei epidemii de gripă ar trebuie să existe şi o a treia săptămână consecutivă în care numărul cazurilor înregistrate să depăşească estimările şi că este aşteptat săptămâna viitoare comunicatul Institutului de Sănătate Publică.

Până în prezent, Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a anunţat că s-au înregistrat 35 de decese provocate de virusul gripal.

36 de morți din cauza gripei 

Numărul deceselor cauzate de virusul gripal în acest sezon ajunge la 36, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT). Un bărbat din Olt este cea de-a 36 victimă făcută de gripă. Este vorba de un bărbat în vârstă de 56 de ani din Olt.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Potrivit CNSCBT, un bărbat în vârstă de 40 de ani, din judeţul Argeş, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiţii medicale preexistente, dar nevaccinat antigripal, a murit în 21 ianuarie. Acesta era a 35 victimă. 

sursa foto: News 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si