La vârsta de 15 ani, tânăra cântărea 80 de kilograme. În încercarea disperată de a scăpa de kilogramele în plus, ea a ținut o dietă după ureche și a început să slăbească fără oprire.

„Când am ajuns la kilogramele dorite, nu am mai putut să mă opresc. Deci am început să umblu la nutriționiști, la gastroenterologi, fiindcă mă durea foarte tare stomacul”, afirmă Beata Varga, pacientă.

Cum a ajuns tânăra de 19 ani să cântărească doar 31 de kilograme

Fata a fost supusă mai multor investigații medicale și bani risipiți din partea familiei pe tratamente care nu au avut niciun efect, un medic din Târgu Mureș a pus diagnosticul: sindromul Dunbar. Este o boală foarte rară care afectează circulația sângelu la nivelul stomacului și ficatului.

„A zis că va vorbi cu mai mulți chirurgi și să vedem care să o accepte să facă operația, cum e foarte riscantă și e foarte rară. Deci cei mai mulți medici nu întâlnesc în cariera lor o asemenea boală”, afirmă Ana Maria Varga, mama pacientei.

Deși intervenția era un risc mare, medicul a acceptat provocarea.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Un șofer a murit după ce a virat la stânga prin fața tramvaiului, în București. Vatmanul ar fi consumat substanțe psihoactive- wowbiz.ro

„Am reușit să operăm această pacientă printr-un abord laparscopic și nu doar prin laparscopie, ci prin minilaparoscopie. Este o tehnică destul de nouă la nivel internațional, folosim niște instrumente extrem, extrem de puțin agresive, de 3 milimetri, astfel încât trauma, ca să zic așa, chirurgicală pentru pacient este minimă”, spune Viorel Dejeu, medic.

Intervenţia a marcat o premieră medicală pentru România.

„Tehnicile de minilaparoscopie sunt destul de rar utilizate la noi în țară și nu numai la noi în țară, vorbim de un aspect destul de rar pe plan mondial chiar”, explică Erno Jerizcska, medic chirurg cardiovascular.

La trei zile după operaţie, tânăra şi-a regăsit puterea să zâmbească.

„Acum sper că totul o să fie bine și pot să mă bucur de viață și mâine plec acasă, în sfârșit, să fiu cu familia și cu prietenii mei”, mărturisește Beata Varga, pacientă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si