Cererea uriasa tine incinse cuptoarele. Fabricile produc mai mult decat avem nevoie.
Ca sa combata risipa, o brutarie din Campia Turzii produce asa-numitele portii inteligente, adica paini mai mici- adaptate nevoilor de consum. Cele cateva sute de bucati care raman nevandute se intorc in fabrica unde sunt redirectionate inteligent.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

In timp ce in alte tari campaniile de reducere a risipei alimentare deja functioneaza, Romania e prea putin interesata. Singurii care lupta cu obiceiul nechibzuit sunt chefii, care spun ca painea uscata si in termen de valabilitate, poate fi refolosita.

Cele mai recente studii din domeniu arata ca tara noastra ocupa primul loc in Europa cand vine vorba de banii dati lunar pentru mancare. Potrivit Food Waste Combat, aruncam doua tone si jumatate din alimentele pe care le cumparam... altfel spus incarcatura a 127. 500 de tiruri aliniate in coloana din Bucuresti pana in Munchen. Cu banii cheltuiti pe mancarea risipita intr-un an, un roman ar putea face 9 plinuri de benzina.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si