Vantul intensifica senzatia de frig iar oamenii au resimtit temperaturi de pana la minus 55 de grade Celsius. Din pacate au aparut si primii morti, victime ale vremii extreme.

Americanii indura un fenomen care se intampla o data in viata: vortexul polar a dus la prabusirea temperaturilor pana la minus 40 de grade Celsius. Iar vantul arctic ce sufla in rafale accentueaza senzatia de frig.

Oamenii resimt pana la minus 55 de grade.

8 persoane au murit pana acum, intre care un bărbat din statul Illinois care a fost gasit la cateva ore dupa ce a cazut incercand sa intre in locuinaTa sa si un student de la Universitatea din Iowa gasit in spatele unei clase la câteva ore inainte de rasarit.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Don Berg, organizator evenimente: Am facut o comparatie intre temperaturile de aici de astazi si cele din Antarctica. In Antarctica sunt acum minus 10 grade. Ghici cate avem aici, acum?! In Lake Geneva, Wisconsin: minus

220 de milioane de oameni din centrul tarii sunt in pericol de inghet. Centrul vortexului polar este insa orasul Chicago, unde a nins neintrerupt 13 zile. Aici, scolile au fost inchise, iar poliţia a avertizat asupra riscului de accidente pe autostrazile ingheţate. Situatia este similara in mai multe orase.

Canada vecina este si ea prada frigului extrem. La Toronto temperaturile au scazut peste noapte la minus 20 de grade Celsius iar vantul a suflat cu peste 70 de km pe ora.

Orasul este in haos dupa ce zapada cazuta a doborat record dupa record. Vizibilitatea pe sosele este aproape zero, tot sistemul de invatamant- paralizat iar avioanele sunt tinute la sol. Meteorologii anunta ca vremea extrema va tine cel putin pana maine.  


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si