Cele mai populare citrice, portocalele, sunt o sursă bogată de potasiu, magneziu, acid folic şi vitamine din complexul B, adică tot ce este necesar pentru a avea energie. Cu toate acestea, consumul de portocale nu este recomandat tuturor.

Previn răcelile şi infecţiile. "Consumul regulat de suc de portocale poate îmbunătăţi tensiunea arteriala diastolică. Sucul de portocale contine hesperidina, un pigment sănătos al plantelor, solubil în apă.

Hesperidina ajută la îmbunătăţirea activităţii vaselor mici de sânge, a tensiunii arteriale şi reduce valoarea biomakerilor specifici riscului crescut de apariţie a bolilor cardiovasculare, la persoanele susceptibile de a dezvolta boli de inimă", explică dr. Denisa Zaharia, medic de familie pentru Adevărul.

De ce nu e bun sucul de portocale

Pentru cei care cred că sucul de portocale este un remediu bun împotriva problemelor respiratorii sau de inimă, Sammy Margo, fizioterapeut, trage un semnal de alarmă. "Sucul de portocale (mă refer la cel procesat mai degrabă decât la cel proaspăt stors) formează mucus, provocând secreţii din ce în ce mai groase.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si