Traiesc pe creasta muntelui, izolati complet de civiliatie. Aici, in satul Ursici doar latratul vreunui caine mai sparge linistea mormantala, iar in jur totul e alb cat vezi cu ochii.

Doar 5 familii au mai razbit in aceste conditii vitrege, iar vecinii intre ei nu se intalnesc cu lunile. Casele sunt la kilometri departare una de cealalta, iar drumurile sunt complet impracticabile.

Citeste si: Lipsa medicilor se simte tot mai mult la sate

Cu toate astea sotii Voichita si Adam traiesc aici de mai bine de 70 de ani. Isi aduc aminte insa ca nu mereu a fost asa pustiu in jurul lor.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Au 5 copii si 10 nepoti, insa toti cei tineri au plecat de mult din satul uitat de lume.Cand li se face dor, bunicii se uita cu drag la cateva poze.

Citeste si: Burse la școlile de arte și meserii

La fel ca ceilalti cativa vecini ai lor, Voichita si Adam ar putea fi ultimii locuitorii ai acestui sat. Sat care se afla chiar langa celebra cetate dacica Sarmisegetuza Regia si Ulpia Traiana, incluse in patrimoniul Unesco.

Desi intreaga zona este un punct de interes, nu numai ca aici nu se fac investitii, dar pare un taram al nimanui.

In proximitatea cetatii dacice, primarul recunoaste ca localitatile pe care le pastoreste nu beneficiaza nici macar de conditii minime de civilizatie.

Citeste si: Copilul din Vaslui bătut cu bestialitate de mamă are răni grave la nivelul capului! Ce s-a întâmplat cu femeia după ce iubitul a reclamat-o la poliție

Europenii au calcat pragul cetatilor dacice mai des decat am facut-o noi, romanii. Cu toate acestea…

Cu toate acestea, oamenii s-au obisnuit sa traiasca in spatele zidurilor de zapada si sa se gospodareasca singuri. In aceste localitati, a sta rupt de restul lumii saptamani sau luni la rand e o normalitate.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si