Fabian are 7 ani, este in clasa pregatitoare si este pasionat de tot ceea ce inseamna calculatoare. Acum invata si programare astfel incat isi creeaza proriile povesti.

Fabian: Eu am facut un castel al martienilor in care sunt doi prieteni care se plimba acolo. Mie imi plac programarile

Si Mara a lasat joaca cu papusile pentru programarile IT,cu ajutorul carora printelese prind viata.

MARA: ce poveste faci? incerc sa fac lumea animalelor in care o printesa vine si ajuta animalele

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: S-au trezit cu un liliac în dormitor și apoi le-a murit copilul- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Timisoara este unul din putinele orase care a adoptat un concept IT, aparut pentru prima data in Irlanda,-,,Coder dojo". Mai exact copiii pasionati de IT vin la un club de acest fel si descopera cam tot ce se ascunde in spatele ecranelor telefonelor mobile sau a laptopurilor.

Radu Ticiu, cofondator ,,Coder Dojo" in Timisoara: Pasiunea asta vine practic din ceea ce in inconjoara sunt expusi la ce inseamna tehnologia de la probabil varsat de un an icand incep sa receptioneze.

Pe langa cuvintele parintilor primesc si cate un telefon de pe care au ocazia vrand nevrand sa acceseze diferite informatii online.

Pe Alexandru, parintii au incercat sa il tina cat mai departe de tehnologie insa pasiunea pentru IT a invins.

VIRICIN ALEXANDRU: De cand eram mai mic, imi aduc aminte ca tata nici nu ma lasa sa intru in panoul de control ca zicea ca ii stric calculatorul.

Mie imi place sa stau pe scaun cu tastatura in fata sa, comenzi chestii.

Valentina Virici, mama lui Alexandru: De mic a avut o pasiune pentru caluclatoare, am inteles-o intr-un tarziu si acum o acceptam. Eu sunt cadru didactic si am incercat, dar nu cu atat de mult succes cu cat mi-as fi dorit. Am putea spune a e un trend in activitatile extrascolareastfel de preocupari? Da, este. Nu esti cool daca nu faci IT? Exact.

Un studiu recent publicat de Asociaţia Salvaţi Copiii mai mult de un sfert dintre micutii din Romania petrec peste sase ore, zilnic, in fata calculatorului.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si