Nu mai e un secret ce salariu va avea Laura Kovesi ca procuror şef al Parchetului UE. “Fosta șefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA), favorită la ocuparea postului de procuror-șef al Parchetului European, ar putea câștiga, dacă va fi selectată pentru și numită în funcție, aproape triplu față de ultima sa remunerație lunară primită în România în calitate de conducătoare a DNA. Concluzia este rezultatul calculelor estimative ale Profit.ro,

realizate pe baza prevederilor legislației europene privind angajarea și salarizarea personalului instituțiilor UE, calculele pornind de la un salariu brut de bază situat între 16.460 și 17.870 euro pe lună”, a dezvăluit profit.ro.( vezi cum a speriat-o Kovesi pe o barmaniţă atunci când a intrat în localul acesteia)

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Citeste si: El este antrenorul Codruței Kovesi de pe vremea când făcea baschet! Mircea Rotaru: Era autoritară, mă muștruluia și pe mine”

Ce salariu va avea Laura Kovesi ca procuror şef al Parchetului. La DNA a câştigat 4.860 euro pe lună

“Potrivit ultimei sale declarații de avere, depusă și publicată anul trecut, Kovesi a încasat în total în 2017, din salariul de șefă a DNA, suma de 265.932 lei, respectiv în medie 22.161 lei (echivalentul a 4.860 euro, la cursul mediu euro/leu al BNR din anul respectiv) pe lună. Primul ocupant al postului de procuror-șef al noului Parchet UE va fi angajat ca agent temporar al UE cu grad profesional AD 15 (al doilea cel mai mare posibil), conform clasificației europene, cu mandat unic de 7 ani, fără posibilitate de reînnoire.

Parchetul European va efectua investigații transfrontaliere în cazuri de fraudă în care sunt implicate fonduri ale UE de peste 10.000 euro sau în cazuri de fraudă în materie de TVA la nivel transfrontalier care implică daune de peste 10 milioane euro. Dat fiind că, în caz că va fi numită în post, Laura Codruța Kovesi ar urma să se angajeze pentru prima oară într-o instituție a UE, reglementarea de bază prevede că i se va acorda treapta de vechime 1 din 5. Legislația comunitară stipulează însă și excepții, astfel încât, pentru posturi cu responsabilități deosebite și pentru angajați cu calități, experiență și performanțe ieșite din comun, se poate începe chiar și de la treapta  3 de vechime”, a mai scris profit.ro.

Ce salariu va avea Laura Kovesi ca procuror şef al Parchetului. În calcul intră și indemnizația de expatriere 

Calculele arată ce salariu va avea Laura Kovesi ca procuror şef al Parchetului UE. “Calculele Profit.ro indică estimativ că, în funcție de treapta de vechime care i se va acorda (1, 2 sau 3), fosta șefă a DNA ar putea avea, ca procuror-șef european, un salariu net de 13.300, 13.700 sau 14.200 euro pe lună. În fiecare dintre aceste sume menționate intră și indemnizația de expatriere, în cuantum de 16% din salariul brut de bază, la care Kovesi ar urma să aibă dreptul, întrucât va trebui să se mute la Luxemburg, unde se va afla sediul noii instituții europene.

Pentru treapta 3 de vechime, salariul brut de bază la gradul profesional AD 15 este de circa 17.870 euro pe lună, iar venitul brut total este de 18.620 euro, cu tot cu indemnizația de funcție de conducere de 750 euro. Pe lângă salariu, Kovesi ar mai urma să aibă dreptul la decontarea de cheltuieli de transport pe ruta București-Luxemburg și retur în valoare totală de circa 1.200 de euro pe an, calculate în funcție de distanța de zbor dintre cele două orașe, de 1.600 de kilometri”, a mai anunţat profit.ro.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si