Artistul digital a scos la lumină astfel trecutul tragic al adolescentei Czeslawa Kwola, care a decedat în lagărul de exterminare.

"Mi-a fost greu să o privesc în ochi, ţinând cont de ce s-a întâmplat cu ea”, a declarat Amaral pentru Bored Panda. „ Am vrut să-i dau Czeslawei ocazia să-şi spună povestea dincolo de moarte, aceeaşi ca a multor victime”.

Marina Amaral spune că prin imaginile color e mai ușor să înțelegem prin ce au trecut cei care au fost prizonieri în lagărele de concentrare.

„Este mai uşor să te empatizezi cu aceşti oameni, când îi vezi în culori. Înţelegem prin ce au trecut milioane de suflete, când vedem rănile de pe faţa ei, tăietura de la buză, sângele uscat. Holocaustul nu a început cu execuţiile în masă. Holocaustul a început cu retorica urii”, a mai spus artista.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

„Îmi amintesc fotografia cu acea prizonieră”, a povestit fotograful într-un interviu. „Era atât de tânără, era un copil. Când a ajuns în lagăr, nu înţelegea nimic din ce i se spunea. O femeie Kapo (supraveghetor din rândul prizonierilor) a bătut-o cu un băţ peste faţă. A plâns, dar nu a putut face nimic. Înainte de a face fotografia, această fată şi-a uscat lacrimile şi sângele de la buza crăpată.

Drept să vă spun, am simţit că am fost chiar eu lovit, dar nu am putut interveni, aş fi fost ucis pe loc”.

Czeslawa Kwoka a fost una dintre cei 230.000 de copii minori care au fost deportați între anii 1940 şi 1945.

Pe 12 martie 1943, Czeslawa Kwoka a murit la vârsta de 14 ani, circumstanţele decesului ei fiind necunoscute.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si