Conform presei internaționale, ceea ce face ca această descoperire să fie uluitoare constă în faptul că starea de conservare a fosilelor este una extrem de bună, dar și în faptul că mai bine de jumătate dintre fosile sunt specii nedescoperite până acum.

Descoperirea este extrem de importantă pentru că „majoritatea creaturilor sunt organisme moi, precum meduze şi viermi, care în mod normal nu au nici o şansă de a deveni fosilizate”, a declarat pentru BBC profesorul Robert Gaines, un geolog care a participat la studiu.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Sunt 4.351 de exemplare, inclusiv viermi, meduze, anemone de mare (actinia) şi alge și vor deveni o „sursă foarte importantă în studiul originilor acestor creaturi”, a declarat unul dintre cercetători, profesorul Xingliang Zhang de la Universitatea Northwest din China.

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si