Se poate construi cu succes orice ținută pornindu-se de la o simplă pereche de blugi.

Blugii datează încă de acum 500 de ani în urmă, mai exact în secolul al XVI-lea, pescarii din Genova fiind cei care foloseau acești pantaloni confecționați dintr-un material gros și rezistent numit ”jean”. Apoi, pe la jumătatea secolului al XIX-lea, locuitorii continentului american au preluat denumirea, transformând-o în ”blue jeans” pentru a denumi bine-cunoscuții blugi.

Și dacă blugii croiți destul de simplu erau folosiți inițial ca salopete pentru muncitorii din minele de extragere a aurului, iată că adăugarea câtorva nituri metalice în zona buzunarelor i-a transformat în pantaloni de purtat pe stradă.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Prima colecție de blugi dedicată femeilor a fost lansată în anii ’30, croiala acestora urmărind evidențierea formelor corpului. Însă curentul care a transformat în mod oficial blugii într-un articol vestimentar versatil a fost cel hippie. Practic, din acel moment blugii s-au opus conformismului, suferind diverse transformări atât din punct de vedere al croielii, cât și al aspectului final.

Au apărut, astfel, blugii evazați, super-skinny și drepți, pictați manual, brodați sau chiar cu câteva porțiuni destroyed.

Oricum ar fi, blugii sunt ușor de accesorizat, putând fi integrați atât în ținute sport și casual cât și office. Spre exemplu, combinând blugii cu o pereche de teneși și un tricou se obține un look sport și confortabil, perfect pentru o plimbare cu prietenele. Daca se dorește crearea unei ținute office care să întoarcă toate privirile, este suficientă purtarea blugilor cu o cămașă, un sacou și o pereche de pantofi cu toc.

Iar un look street-style perfect pentru o sesiune intensă de shopping poate fi realizat prin purtarea blugilor cu o bluza vaporoasă și o pereche de balerini.

 

Vedeta acestui sezon o reprezintă în continuare atât de apreciații blugi cu talie înaltă. Aceștia pun în evidență silueta prin accentuarea formelor corpului, subțiind talia, aplatizând abdomenul și alungind picioarele.

Pe site-ul ElisFashion.ro este disponibilă o gama foarte variată de blugi pentru toate gusturile: de la talie joasă la talie înaltă, de la modele clasice la modele destroyed și chiar slim fit sau de tip boyfriend. Cele mai noi și mai trendy modele de blugi așteaptă să fie descoperite pe site.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si