Motivul pentru care ministrul Educației dorește o revizuire constă în faptul că programa este mult prea stufoasă.

„Eu sunt foarte atentă mai ales la profesori pentru că profesorul e cel care predă, cel care simte cât poate copilul să asimileze. Şi dacă profesorii spun lucrul acesta înseamnă că pe undeva trebuie să le dăm dreptate şi să încercăm să luăm măsurile necesare. Ce măsuri putem să luăm? Să revizuim programele şi să le aducem la un nivel comparabil cu vârsta pe care o are copilul.

Am făcut deja revizuirea la disciplina Matematică, cea mai invocată din punctul de vedere al problemei. (…) Deci am rezolvat cu Matematica”, a anunţat Andronescu. 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pe Ecaterina Andronescu rezultatele slabe la simularea pentru Evaluarea Națională au făcut-o să ia decizia revizuirii programei, dar profesorii atrag atenția că aceste rezultate nu sunt de ieri de azi.

Profesorul de Matematică, Ştefan Vlaston explică faptul că „rezultate teribil de nemulţumitoare există de mulţi ani, fără ca cineva să analizeze cu adevărat cauzele şi să ia măsuri. Doamna Andronescu îşi exprimă stupoarea, an de an, deşi este autoarea de facto a evoluţiei învăţământului din ultimii 20 de ani”

, reclamă profesorul.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si