Aproape 600 de cazuri au fost identificate numai in Statele Unite, iar virusul ar fi infectat si sectiile unui spital din Spania.

Candida auris- sau infectia misterioasa care i-a socat pe medicii straini, a aparut prima data in Japonia.

Citeste si: Un italian a venit în România la studii, dar acum face afaceri cu usturoi! Află povestea de succes a lui Biagio!

Ulterior s-a raspandit in India, Pakistan, Venezuela si, in cele din urma in Spania- o tara tranzitata zilnic de mii de romani.

Ultimul caz de deces din cauza acestui microb s-a inregistrat anul trecut, la Spitalul Mount Sinai din New York.

Pacientul a decedat, rapus de virus, insa ciuperca a ramas peste tot in salon.  Candida AURIS a disparut abia dupa o dezinfectare agresiva a sectiei din spital.

Citeste si: Halatele și accesoriile medicilor sunt cel mai frecvent mijloc de transmitere a bacteriilor itraspitalicești! Ce spune ministrul Sorina Pintea

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Bacteria afecteaza mai ales oamenii cu sisteme imunitare slabite sau compromise: vârstnicii, pacientii cu boli cronice, foarte probabil si nou-nascutii. Simptomele sunt ca de gripa: oboseala, febra si dureri musculare.

"Candida auris este o sepcie identificata identificata recent si cu precadere in spitale, adica afecteaza in speta pacientii spitalizati, cateterizati, de pe sectile de ATI, mai putin oamenii de pe strada", spun medicii.

Specialistii- atat cei din strainatate cat si cei din tara noastra trag un semnal de alarma: odata instalat in organism, microbul este greu de distrus.

"Are o capacitete de a supravietui de tegumente sau pe suprafete peste o luna si are o mare particularitate, care defapt ii creaza aceasta severitate este rezistenta la toate antifugicele folosite in mod uzuale", mai explica specialistii.

Citeste si: Cătălin Botezatu, vacanță de șeic într-unul dintre cele mai luxoase hoteluri din lume! Imagini de vis din interiorul Palazzo Versace din Dubai

Despre Candida Auris nu se stiu inca prea multe. In mare secret se fac teste de laborator, iar specialistii incearca sa gaseasca un tratament eficace.

Pentru a diminua riscul raspandirii bacteriei, unitatile medicale din Romania trebuie sa ia masuri drastice: dotarea cu dezinfectanti si echipamente de protectie sunt esentiale.

Citeste si: Teodor Mărieş: Dosarul Revoluţiei este incomplet. O mare parte dintre persoanele vătămate nu au fost audiate

In momentul in care intram intr=un spital este indicat sa purtam echipament de protectie. Poate fi vital atat pentru noi ca si vizitatori cat si pentru pacienti in sine. Un lucru extrem de important este dezinfectatul mainilor. Acest lucru se face atat la intrarea pe sectie cat si la ierire.

Poate sa ne scape de de o multime de bacterii"

Pacientii nostri se tem oricum de bacteriile deja existente, mai ales ca in spitalele din Romania igiena este precara.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si