Regulamentul european a mai adaugat un criteriu pe lista celor care ii indreptatesc pe pasageri sa ceara compensatii de sute de euro.

Asa arata Aeroportul Otopeni, ori de cate ori programul sufera modificari si zborurile inregistreaza intarzieri de zeci de minute.

Citeste si: România este pe locul 1 în ceea ce privește mortalitatea pe șosele! "Aici sunt cele mai nesigure drumuri din Europa!"

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Pasagerii s-au resemnat. In general, tot ce fac este sa intrebe in stanga si-n dreapta si sa priveasca spre tabela cu programul zborurilor.

Astazi, la ora pranzului, graficul din Terminalul Plecari al Aeroportului Otopeni arata 2 intarzieri: 15 minute, cursa spre Frankfurt si 80 de minute, zborul spre Tel Aviv.

Vremea rea, probleme tehnice, schimbari de ultima ora, evenimente neprevazute, greve, acestea sunt printre cele mai frecvente cauze ale acestor intarzieri. O analiza a curselor aeriene din ultimii 4 ani, din Europa arata o crestere de 70 la intarzierile aeriene de peste 15 minute.

Peste 20 de mii de pasageri au fost afectati de la inceputul anului si pana la ora actuala de intarzierile semnificative ale curselor aeriene, adica mai mari de 3 ore."

Aceeasi analiza realizata de Airhelp preconizeaza intarzieri si mai mari pentru anul viitor.

Citeste si: Florin Buliga rămâne condamnat la ÎNCHISOARE PE VIAŢĂ pentru triplul omor! Sentinţa este definitivă

Atunci cand intarzierile ajung chiar si la 3 ore, pasagerii sunt indreptatiti sa ceara despagubiri. Asta specifica foarte clar directiva europeana 261. Indiferent ca vorbim de intarzieri cauzate de probleme tehnice, supra rezervari sau chiar greve, iar de multe ori, compensatiile pot ajunge pana la 600 de euro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si