Rosiile din solarii nu cresc in pamant, ci in scoarta de nuci de cocos. Temperatura, ventilatia si umiditatea sunt controlate de un computer.

Dulci, aromate si crescute in nuca de cocos.

Citeste si: HOROSCOP. Cele mai bune femei din zodiac. Sunt cu adevărat speciale

Asa pot fi descrise, pe scurt, rosiile crescute de Robert Muntean.

Plantele ajung sa masoare pana la zece metri inaltime. Nu sunt crescute in pamant, ci intr-o scoarta in care nu se dezvolta daunatori.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Productivitatea mult mai mare pe metru patrat fata de cultura in camp. Avem avantajul ca nu stropim plantele cu absolut nimic. Toata combaterea posibilor daunatori se face biologic.

Rosiile noastre cherry sunt cultivate in system hidroponic, plantele fiind pozitionate pe aceste plapume de nuca de cocos. Sistemul radicular al plantei se dezvolta in aceasta nuca de cocos, avand o retentive foarte mare de substanta minerala.

Citeste si: Polițistul din Constanța care a mutilat o femeie în urma unui accident auto ar fi fost în comă alcoolică! Cum ar fi fost măsluite probele împotriva lui?

Plantatia este dotata cu tehnologie de ultima generatie, care garanteaza cresterea rasadurilor aduse din Grecia in conditii optime. Roadele sunt pe masura. Productia ajunge la o suta de tone pe an. Si pentru ca totul este computerizat, sera are doar doi angajati.

Sera situata la 20 de km de Oradea este una dintre cele mai moderne din Romania. Se intinde pe aproape 2700 de metri patrati, iar investitia depaseste 700 de mii de euro. Proprietarul este Robert Muntean, un tanar de doar 23 de ani, student la Facultatea de Protectia Mediului din Oradea.

Citeste si: Se dă startul petrecerilor pe litoral! Sunwaves sau Neversea aduc peste 200.000 de turiști la malul mării!

Rosiile se vand in aceasta perioada cu 15- 20 de lei kilogramul si sunt livrate la supermarketurile din Oradea. Tanarul este hotarat sa isi extinda afacerea anul acesta. Va construi o sera de trei ori mai mare, tot din fonduri europene, semn ca investitia in agricultura este profitabila.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si