Robert Hoge s-a născut într-un orășel mic. Nu exista niciun ecograf în spital și nimeni nu știa cum va arăta copilul.

Mary, mama lui, a fost șocată când l-a văzut, motiv pentru care l-a abandonat în spital. Robert era al cincilea copil al femeii, așa că aceasta a considerat că are destui. Mai mult decât atât, femeia i s-a plâns surorii ei, spunându-i ca cel mic „era urât”.

Citeste si: Cum arăta Monica Gabor la 14 ani. Nu o veți recunoaște! Nu seamănă deloc cu diva de acum.

Însă, în ciuda refuzului mamei și la sfatul medicilor de a duce copilul într-o instituție specializată, familia a luat copilul acasă.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Robert are acum 50 de ani și, de-a lungul timpului, el a fost supus la nenumărate intervenții chirurgicale. I-a fost îndepărtată tumoarea care îi acoperea fața, i-au fost amputate picioarele, i-au construit țesutul pentru ptoteze și multe altele.

Acum, bărbatul își amintește cum era înainte, în copilărie. "Țin minte că mai toți copiii mă întrebau de ce arăt așa. 'M-am născut așa...', le răspundeam și, în 9 din 10 cazuri, nu mai puneau și alte întrebări", povestește Robert.

Medicii s-au oferit să-l opereze iar, pe când avea 14 ani, pentru a-i îndepărta cicatricile. A refuzat, însă. Îi era de ajuns...

În plus, pentru că una din operații implica repoziționarea unui ochi, exista riscul să orbească.

S-a oprit după 24 de operații. Una mai complicată ca alta. Dar intervențiile nu l-au împiedicat să-și ducă viața cum știa el mai bine. Robert nu a permis bolii să devină un obstacol. La 30 de ani, ajuns bărbat, s-a însurat și a făcut doi copii: două fiice.

Ulterior, a împletit viața de familie cu cea de activist. Robert ține discursuri motivaționale pentru a-i ajuta pe ceilalți care trec prin situații asemănătoare să le depășească.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si