Asadar, o petrecere de casa noua este o modalitate excelenta de a sarbatori si de a te relaxa dupa tot stresul pe care il implica mutatul.

Daca nu ai mai organizat niciodata o astfel de petrecere si nici nu ai fost prezent la vreuna pana acum, iata mai jos cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii daca ai rolul de gazda ori daca esti in rolul de invitat.

Ce trebuie sa stie gazda

Dupa ce te-ai mutat in casa noua, planificarea unei petreceri este probabil ultimul lucru pe care doresti sa il faci. Insa, aceasta petrecere este un prilej bun de a iti cunoaste vecinii, de a iti face prieteni noi si de a te bucura alaturi de cei dragi.

Secretul unei petreceri reusite este sa nu te complici si sa pui accent pe simplitate. Oaspetii stiu ca abia te-ai mutat, asa ca nu au pretentia sa organizezi o petrecere elaborata.

Nu te complica

Organizezi doar o petrecere de casa noua, nu un eveniment fastuos. Asadar, in primul rand, trebuie sa te decizi pe cine vei invita. Va fi o petrecere doar pentru adulti ori vor fi invitati si copii?

Daca ai copii, mai bine organizezi petrecerea dupa-amiaza, pentru ca in felul acesta pot fi prezenti si copiii vecinilor ori cei ai rudelor si prietenilor, iar cei mici vor avea cu cine sa se joace.

Preparate simple

Preparatele pe care le alegi determina tema petrecerii. Asadar, pentru a mentine efortul la minimum si pentru a nu te stresa foarte mult, ideal este sa organizezi petrecerea dupa-amiaza, inainte de cina. Nu este nevoie de prea multa pregatire pentru a servi ceai, cafea, prajituri si sucuri.

Invitatiile

Pentru a nu te complica, poti vorbi cu fiecare invitat in parte (pe Facebook ori fata in fata) ori poti realiza invitatii simple, pe care le poti pune in cutia postala a fiecarei familii.

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De asemenea, este bine sa ii anunti pe toti cei invitati cu cateva zile inainte, pentru ca acestia sa isi poata organiza programul.

Îngrijirea casei

Pentru ca abia ce te-ai mutat si cu siguranta ai curatat casa inainte de a despacheta bagajele, o igienizare de 15 minute ar trebui sa fie de ajuns pentru a face casa sa arate intr-un mod primitor. Asadar, chiar daca nu sunt toate lucrurile puse la locul lor, nu te ingrijora. Invitatii vor intelege ca ai avut multe lucruri de rezolvat.

Aranjeaza zona in care se va tine petrecerea

Pentru ca totul sa fie perfect, ideal este sa amenajezi o zona de conversatie, un loc unde se serveste mancarea sau micile gustari – fie ca este vorba de un bar ori o masa – si un loc unde invitatii isi pot lasa incaltamintea si jachetele.

O idee buna este sa optezi pentru un bufet suedez, pentru ca fiecare invitat sa se serveasca singur.

Ce trebuie sa stie invitatii

Un cadou de casa noua este un mic sprijin pe care il acordam proaspetilor proprietari pentru a ii ajuta sa porneasca cu dreptul in noul capitol din viata lor.

Asadar, indiferent daca optezi pentru produse traditionale, de uz casnic, ori ceva personalizat, gestul tau va fi cu siguranta apreciat. Daca, de exemplu, cel care se muta iti este prieten sau ruda si l-ai ajutat cu despachetatul bagajelor, sigur stii ce ii mai trebuie in noua locuinta. Mai exact, alege produse practice, care ii pot fi de folos.

Iata mai jos cateva sugestii de cadouri:

Plante

O casa noua, chiar si dupa ce a fost decorata, arata mai bine daca are in ea si plante. Florile in ghiveci sunt o optiune, atunci cand vine vorba de un cadou de casa noua, pentru ca rezista mai mult decat traditionalele buchete. In plus, alege flori care nu au nevoie de o ingrijire speciala, chiar daca sunt in ghiveci.

Mancare

Mutarea intr-o noua locuinta implica multa munca, astfel ca oricine s-ar bucura de o cina gata preparata.

Asadar, daca ai cunostinte care s-au mutat recent, surprinde-i cu un preparat pregatit de tine, pentru a se bucura de o pauza de la tot ceea ce inseamna despachetat.

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Medana, mesaj tăios pentru Larisa Uță și cei doi copii ai lui Alin Oprea: "Nu mai are copii care să îl susțină? și ce? O fac eu, cu copiii mei"- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

De asemenea, comanda si un obiect simbolic online. Pe Giftforyou.ro gasesti o multime de idei de cadouri de casa noua pe care oricine le-ar indragi. Fie ca alegi decoratiuni pentru casa ori daruri simbolice, gazda va aprecia cu siguranta gestul tau. Insa, nu uita: alege cadoul in functie de relatia mai mult sau mai putin apropiata pe care o ai cu noul proprietar.

Espressor de cafea

Dupa toata agitatia cu mutatul, o cafea delicioasa poate fi exact ingredientul minune pentru a ne incarca bateriile. Asadar, un espressor poate fi cadoul potrivit, mai ales daca cei pe care vrei sa ii surprinzi sunt iubitori de cafea.

Purificator de aer

Un purificator de aer este un aparat mai mult decat necesar, mai ales in cazul caselor nou construite. De ce? Pentru ca in constructiile noi umiditatea este crescuta, iar acest lucru favorizeaza aparitia mucegaiului. Un purificator face aerul mai curat, intrucat filtreaza si elimina impuritatile. Astfel ca, nu incape indoiala ca acesta este un cadou util.

Mutarea intr-o noua locuinta este visul multora dintre noi. Insa, aceasta bucurie implica si multa munca, dar si stres. Pentru a te relaxa si pentru a le prezenta rudelor, prietenilor ori noilor vecini casa ta, organizeaza o petrecere. Stabileste un buget si fa-ti un plan bine pus la punct cu lucrurile pe care trebuie sa le faci. Daca te organizezi putin, este imposibil ca petrecerea ta de casa noua sa nu fie una reusita.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si