Orice femeie ar trebui sa aiba grija de tenul ei, prin intermediul ritualurilor de ingrijire, pe care sa le respecte in fiecare dimineata si seara. Folosirea cremelor, mastilor si lotiunilor, in functie de tipul de ten, alaturi de o demachiere corecta, vor contribui la mentinerea unui ten sanatos, fara urma de pata. Cu toate acestea, pe masura ce inaintezi in varsta, tenul tau va avea nevoie de ingrijire speciala, deoarece, in mod natural, pielea isi va pierde din suplete si elasticitate.

In acest caz, cremele antirid nu trebuie sa iti lipseasca din rutina de ingrijire, pentru a avea efecte benefice asupra pielii tale. Iata care sunt beneficiile cremelor antirid si cum le poti folosi pentru rezultate optime, pe termen lung.

Trucuri de infrumusetare cu ajutorul cremei antirid

Crema antirid este special conceputa pentru a hidrata profund tenul, avand rolul de a reduce liniile fine si aspectul inestetic al ridurilor, prin imbunatatirea texturii pielii. Prin utilizarea unei creme antirid pe termen lung, celulele moarte sunt indepartate, in timp ce tenul devine hidratat si catifelat. Toate aceste rezultate se datoreaza ingredientelor din compozitia cremelor antirid, care distrug radicalii liberi si ajuta tenul sa se refaca. Acestea sunt cele mai importante ingrediente, pe care le vei gasi in cremele antirid de calitate:

Antioxidantii, eficienti in prevenirea aparitiei liniilor fine din jurul ochilor: seleniul, betacarotenul, vitaminele A si C.

Extractul de ceai verde, cu rol in calmarea si hidratarea tenului.

Retinolul, un derivat al vitaminei A, care previne subtierea pielii si imbatranirea prematura a tenului.

Acidul hialuronic, cu efecte hidratante, care patrunde in piele si umple ridurile din interior. Astfel, liniile fine si ridurile sunt diminuate.

Peptidele,  care stimuleaza regenerarea celulelor.

Trylagenul, care asigura o piele mai neteda si mai elastica.

 

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

De la ce varsta poti incepe sa folosesti crema antirid?

Pe fiecare cutie de crema pe care o vei gasi in comert sta scrisa varsta pentru care se recomanda folosirea acesteia, iar pentru cele mai calitative produse poti verifica și poti comanda aici creme antirid, Astfel, vei putea observa ca multe dintre cremele antirid se recomanda în jurul vârstei de 30+, 35+, 45+, 55+. Vârsta trecuta pe ambalaj te poate ajuta sa te orientezi, insa este important sa alegi crema antirid si in functie de semnele de imbatranire pe care le prezinta tenul tau.

 

In functie de maturitatea tenului, ingredientele din compozitia cremei se comporta diferit. Primul produs care se recomanda pentru a preveni aparitia ridurilor este crema cu factor de protectie solara, cu ajutorul careia iti vei proteja tenul de razele ultraviolete.

Indiferent de varsta, crema cu protectie solara ar trebui sa aiba un factor de protectie minim SPF 30, care nu trebuie sa iti lipseasca din rutina zilnica. Totodata, este indicata si folosirea ochelarilor de soare, care iti sunt aliati de nadejde, in lupta impotriva ridurilor. Daca ridurile sunt profunde, le poti reduce si prin folosirea zilnica a unei creme antirid de noapte, cu efect intens hidratant.

In functie de ten, te poti indrepta catre alegerea unui produs antirid care sa ti se potriveasca in totalitate. Astfel, pentru pielea uscata, se recomanda folosirea cremelor pe baza de fructe, care redau elasticitatea tenului si o hidrateaza in profunzime. Pentru un ten sensibil, poti folosi creme antirid bogate in vitamina C, iar pentru ten matur, sunt indicate cremele care contin vitamina A, ce ofera tenului stralucire.

 

Care sunt beneficiile cremelor antirid, daca sunt folosite cu regularitate, pe termen lung?

Chiar daca cremele antirid nu aduc schimbari spectaculoase ale tenului si nu pot stopa definitiv imbatranirea lui, folosirea constanta a produselor anti-aging aduce numeroase beneficii pielii tale:

Regenereaza si actioneaza in profunzime, netezind ridurile si imbunatatind textura pielii.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Imbunatateste luminiozitatea pielii, cu efect in estomparea umbrelor lasate de riduri. Totodata, o crema buna antirid va oferi pielii un aspect neted.

Are rol in mentinerea elasticitatii pielii, datorita stimularii secretiei de colagen si intarzie aparitia semnelor varstei.

Hidrateaza profund tenul, indiferent de tipul acestuia: normal, mixt, gras sau uscat si ofera pielii stralucire si prospetime.

Ofera protectie UV: contribuie la indepartarea efectelor nocive ale soarelui asupra tenului, indepartand petele solare inestetice.

O crema antirid eficienta va mari si capacitatea antioxidanta a pielii, necesara pentru incetinirea procesului de imbatranire a tenului.

Folosirea cremelor antirid pe termen lung aduce numeroase beneficii, indiferent de tipul de ten. Pentru a reduce vizibil semnele de imbatranire, cremele hidratante si cele antirid nu ar trebui sa iti lipsesca din rutina zilnica de ingrijire.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si